Till Bryssel tar du dig ganska enkelt.

Till Bryssel tar du dig ganska enkelt. Dessutom behöver det inte kosta en förmögenhet. Från Stockholm, Göteborg och Malmö flyger du direkt till Zaventem eller Charleroi, just utanför staden. Billigast är det vanligen under veckodagarna och på sajter som Travellink, Seat24, Skyscanner och Lastminute är det enkelt att jämföra priser. Om du ogillar att flyga kan du välja mellan långfärdsbuss och tåg. I Bryssel kan du njuta av god mat och dryck, låta dig hänföras av arkitekturen, vandra på de pittoreska kullerstensgatorna och beskåda konstskatterna i några av världens finaste muséer. Unna dig några dagar i en av Europas mest kosmopolitiska städer! Mer om flyg, hotell och nöjen hittar du på www.bryssel.org.

För den shoppingintresserade har Bryssel allt och mer därtill. I området kring Antoine Dansaertstraat, Leon Lepagestraat, Kartuizersstraat och Sint-Goriskplein hittar du en mängd butiker med trendiga kläder och tillbehör som designats av spännande belgiska modeskapare som Martin Margiela, Christophe Coppens och Christa Reiners. Butiker med världsledande modemärken som Chanel, Vuitton, Hermes, Armani, Gucci, Versace och Dior finns längs Avenue Louise. Om du däremot gillar fynd och second hand ska du leta dig till kvarteren kring Nieuwstraat, där du även hittar Gallerie St. Hubert.

När det gäller mat kan du hitta det mesta i Bryssel. Du hittar mängder av eklektiska matställen som speglar stadens spännande blandning av människor och kulturer. Runt Sainte Catherine hittar du restauranger som erbjuder specialiteter från olika kinesiska provinser, Thailand och Vietnam. Vid Rue van Artevelde hittar du billiga och fantastiska matställen som Thien Long  Da Kao. Mer om Bryssels restaurangscen hittar du på www.bryssel.org.

This entry was posted in Uncategorized.

Comments are closed.