Myter om mikrovågsugnar: elförbrukning

En del människor gillar inte mikrovågsugnar. De tror att strålningen är farlig eller att maskinen i sig är farlig – på något diffust vis. En av argumenten som också kan dyka upp ibland är att mikrovågsugnen drar för mycket ström.

Den som sa att den inte använder mikrovågsugnen eftersom det drar för mycket ström har faktiskt grymt fel. Faktum är att när man pratar om att spara energi ska man faktiskt använda mikrovågsugnen mer – eftersom den kan spara mycket på elräkningen. Mikrovågsugnar är nämligen väldigt energieffektiva. De kan spara  65 % till 80 % på den faktiska värme som behövs för att en ugn ska värma något. Mikrovågsugnar kan värma mat snabbare och mer koncentrerat på just själva maten och slösar ingen energi på att värma området runt själva maten i ugnen.

Så det är just absolut motsatsen till att slösa energi att använda mikrovågsugnar.

 

Om du inte har en mikrovågsugn så kanske det är dags att skaffa en nu. Om du är osäker på var du kan få tag på en bra maskin till ett vettigt pris kan du besöka www.microvagsugn.se. Här kan du jämföra priser och prestanda mellan olika märken och modeller, så du kan göra det bäst valet.

This entry was posted in Prylar.

Comments are closed.