Låna Pengar till Sierra leone

Att bygga och lära i Sierra Leone
I staden Makeni i Siera Leone ligger ett Islamiskt gymnasium som heter AL-Harrkan. Här jobbar en grupp lärare som tillsammans gått samman att låna pengar från Kiva för att förbättra sin levnadsstandard för sig själva och sina familjer. Kiva är en internationell hjälporganisation som ger mikrolån till behövande i tredje världen för att befrämja tillväxt och stabilitet. Gruppen av lärare har olika saker på sin lista över vad de vill ha åtgärdat för att känna att tillvaron skulle bli bättre. En del vill kunna betala skolavgifterna till sina barn, andra vill starta mindre företag och investera i dem. En del vill köpa tomt och byggmaterial för att bygga ett hus.
En av lärarna i gruppen är Henrik. Han har blivit vald till gruppen ledare denna gång är ledare för denna grupp. Han är 46 år och är gift. Paret har två barn, varav en går i grundskolan. Henry har varit i lärare i många år och tänker för sin del av lånet köpa cement till sitt husbygge där han hoppas att hans familj en dag ska kunna flytta in.
Har du ett projekt du skulle vilja genomföra för att göra livet bättre för dig och din familj så kan du behöva ett bra lån. Som bekant är bra lån inte det lättaste att få, utan du måste leta en del och jämföra olika långivare med varandra. Men du kan med fördel börja ditt letande hos http://www.alfabanken.se. Gå in och fyll i en ansökan. .

 

Comments are closed.