Bolån

Bolån är den typ av lån som du tar när du ska köpa bostad. Det spelar ingen roll vilken typ av bostad du vill köpa utan ett bolån kan du ta när du köper både hus, villa, radhus, och bostadsrätt.

Det är inte svårt att ansöka om ett bolån utan det är bara att kontakta en bank eller skickar in en låneansökan via Internet. Det är bra om du ägnar lite tid till att jämföra olika banker och låneinstitut för att se vem som kan erbjuda de bästa lånevillkoren för bolån. Det kan även vara bra att du ansöker om ett lånelöfte från banken. Ett lånelöfte är ett intyg på ungefär hur mycket du kommer få låna och bra att ta med sig på visningar eftersom mäklaren då vet att du kan finansiera bostaden. Före banken beviljar ditt bolån kommer de göra en kreditupplysning för att se om du har några betalningsanmärkningar sen tidigare. Det finns vissa banker som beviljar ett lån även om du har betalningsanmärkningar, dock kan du vid sådana tillfällen behöva en borgesman. Banken kommer också hjälpa dig med att göra upp en lånekalkyl för ditt bolån. Med en lånekalkyl får du en överblick av den totala kostnaden för ditt bolån samt återbetalningstiden.

Det flesta banker beviljar dessutom endast bolån till personer med fast inkomst eftersom återbetalningstiden är så pass lång. En bra ide är att du lånar lite mer än exakt vad bostaden kommer kosta eftersom du troligtvis kommer vilja lägga en del på renovering. http://www.bostadsvarderaren.se

Comments are closed.