Biverkningar vid tandblekning

Att utföra en tandblekning, antingen hemma eller på en tandklinik, är något som håller på att bli allt vanligare. Visst är det ett effektivt sätt att få både vackrare och vitare tänder på kort tid. Det är dock många som låter bli att göra en tandblekning på grund av att de oroar sig för möjliga biverkningar vid tandblekning. De metoder som används vid tandblekning i dagsläget är relativt ofarliga och de flesta upplever inga som helst biverkningar vid tandblekning.

Om du funderar på att göra en tandblekning lönar det sig alltid att göra en undersökning hos en tandläkare eller tandhygienist innan för att kontrollera att dina tänder och ditt tandkött är friskt och att du inte har några hål eller andra problem som kan orsaka biverkningar vid tandblekning.  Om du har problem med tandskador, tunn emalj och ilande tandhalsar är det alltid bättre att utföra tandblekningen hos en tandläkare med laser eller blekgel, men annars kan tandblekning hemma vara ett bra alternativ.

Vanliga biverkningar vid tandblekning med gel är att tänderna är känsliga för varmt och kallt efteråt, men detta brukar gå över efter några dagar. Det förekommer även allergier mot blekgel, men detta är mycket ovanligt. Om man bleker tänderna hemma är det viktigt att man följer anvisningarna noggrant, om det kommer blekgel på tandköttet kan det orsaka sår i tandköttet och i värsta fall även inflammationer. Man ska även vara undvika att bleka tänderna för ofta, eftersom detta kan göra att emaljen tunnas ut och man lättare får hål i tänderna.  www.tandblekningsinfo.se

Comments are closed.