Arbetar du hårt för lite inkomst

Arbetar du hårt för lite inkomst – precis som Judith i Costa Rica?
Du kanske behöver en ny infallsvinkel för ditt företag. Kanske ett lån.
Judith tillhör den ekonomiska gruppen Mujer Jehova Proveerá i Costa Rica. Hon är 27 år gammal, har varit i ett samboförhållande i åtta år och har ett treårigt barn. Hennes partner arbetar som polis och har en mycket låg lön. Hon arbetar med att föda upp grisar och kycklingar. Hon har också ett deltidsjobb i köket för den lokala skolan – så att hon kan hjälpa sin familj täcka hushållets utgifter.
Via sin ekonomiska grupp kommer hon dock att ta ett lån från Kiva. Kiva är en internationell hjälporganisation som ger mikrolån till behövande i tredje världen för att befrämja tillväxt och stabilitet. Mikrolån är därmed inget bistånd i egentlig mening, utan riktiga lån som tas och ska betalas tillbaks. Men det är till ränta som är betydligt rimligare än de som de kan få av lokala långivare. Det är vanligt att lånet tas av ekonomiska sammanslutningar som tar ett kollektivt återbetalningsansvar om det skulle gå dåligt för en av medlemmarna. Med de pengarna som Judith får låna av Kiva kommer hon att köpa djur och foder så att hon därmed kan få igång sin verksamhet på riktigt.
Känner du också att du inte kommer någonstans med ditt företag och skulle behöva låna pengar genom ett bra lån, med rimlig ränta, så måste du hitta en bra långivare. Detta kan du leta efter på www.låneansökan.se och ansöka om lån via låneansökan.

 

Comments are closed.