Niklas Adalberth var med och grundade det snabbt växande e-handelsföretaget Klarna

Niklas Adalberth var med och grundade det snabbt växande e-handelsföretaget Klarna (tidigare Kreditor). Idag är Klarna marknadsledande inom faktura- och finansieringslösningar och har mer än 750 anställda.

I en intervju med Arctic Startup fick Niklas frågan om varför Klarnas innovativa betalningslösningar har rönt en sådan framgång. ”Statistiken talar sitt tydliga språk”, säger Niklas. ”Att använda Klarnas system gör det enklare och säkrare för kunder att shoppa på nätet. Sålunda ökar det e-butikernas försäljning”.

Niklas föddes 1981 i Uppsala och har sedan ungdomsåren visat prov på driv och entrerenörskap. Tillsammans med Sebastian Siemiatkowski skapade han radiokanalen Radio Excellent och under gymnasietiden vid Lundellska skolan sjösatte han företaget AdalIT, vars verksamhet var fokuserad på webbproduktion och grafisk design.

Klarna började som ett studentprojekt vid Stockholms Handelshögskola. Det företag som Niklas startade tillsammans med Sebastian Siemiatkowski och Victor Jacobsson var lönsamt redan efter sex månader. Sedan dess har det rullat på. Under 2007 anslöt sig den tusende butiken och Investment AB Öresund gick in i bolaget. Följande år expanderade Klarna in i Norge, Danmark och Finland. Under 2010 fortsatte expansionen, med etableringar i Tyskland och Nederländerna.

Niklas är idag både styrelsemedlem och vice koncernchef i Klarna. Företaget har växt snabbt sedan starten. Och planer finns redan för dess framtida expansion.

niklas-adalberth.se & niklas-adalberth.com

http://techcrunch.com/video/niklas-adalberth-klarna-andy-mcloughlin-huddle-and-mikkel-svane-zendesk-on-locale-and-enterprise-ecosystems/517989479/
niklasadalberth.se eller niklasadalberth.com/

https://klarna.com/uk/about-us/board

http://www.whiteboardmag.com/interview-from-burger-king-to-boardroom-how-klarna-became-a-payments-giant/
http://podtail.com/podcast/venture-cup-podcast/niklas-adalberth-klarna/

Comments are closed.